Стана ясно, че Наваро също е сред приближените на Тръмп, получили

...
Стана ясно, че Наваро също е сред приближените на Тръмп, получили
Коментари Харесай

Още един съветник на Тръмп с призовка

Стана ясно, че Наваро също е измежду доближените на Тръмп, получили призовки от комисия на Камарата на представителите - този път за следствие на реакцията на пандемията Covid-19.

" Призовавам Питър Наваро да не разрешава на тези безпардонни демократи да дискредитират огромните ни достижения ", сподели Тръмп в изказване в събота.

Тръмп се базира на законови права да не се явяват съветници пред Конгреса.  Адвокатите на Тръмп към този момент инструктираха няколко лица, в това число Стив Банън и някогашния шеф на кабинета на Белия дом Марк Медоус, да се опълчват на призовките.

Припомняме, че Банън е разследван за пренебрежение към Конгреса поради отвод да сътрудничи, но не се призна за отговорен. Възможно е да получи присъди по обвиненията против него.

Представителят Джеймс Клайбърн от Южна Каролина, демократът, който ръководи комисията за ковид, сподели, че Наваро е бил свикан, откакто е отказал да сътрудничи с настояванията на комисията.

Призовката изисква Наваро да показа документи до 8 декември, свързани с работата му по реакцията на пандемията на администрацията, както и да се яви за показания на 1 декември. Това включва доказателства, че той е спазил федералните закони за опазване на президентските записи.

Клайбърн споделя, че Наваро и други чиновници на администрацията на Тръмп " наподобява са дали приоритет на политиката пред реакцията на пандемията ", когато случаите набъбнаха през есента на 2020 година, в това число като се концентрираха върху популяризирането на " Голямата неистина на Тръмп, че резултатите от изборите са лъжливи ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР